Baby Pink.

Ja vi sa ju att Jouline inte skulle kläs i så mycket rosa (ongabröten skall ha alla färger) men lägger
man fram olika färger till henne så 90% av gångerna så väljer hon den rosa eller gula färgen.
Ja hon är som sin mor ÄLSKAR glada färger :D
Så igår körde vi på ROSA!! Åhh kanske mini mini mini lite FÖR mycket rosa haha.
 
 
Igår regnade dagen bort bokstavligt talat den regnade konstant hela dagen mellan skurarna så hann vi vara ute lite. (JO vi hoppade i alla pölarna) Vi tycker om att vara ute när det regnar också men igår regnade det inte lite det var nästintill spöregn hela tiden så att det piskar mot ansiktet och då är det inte kul att vara ute.
Fast idag har solen skinit ;) Så vi har spenderat förmiddagen ute, vi räknade sniglar och maskar och till mamma Idas förtvivlan så fick J tag i en stor padda Uäk!! jag skrek som en gris och J asflabbade.
Jag verkligen avskyr grodor, ge mig vilken orm eller spindel som helst men ingen groda (ryser bara av att tänka på dem)
 
Imorgon skall J tillbaka till dagmamman, tre sista dagar innan hon går på 6 hela veckors ledigt. Först skall D ha pappaledigt/semester och sen börjar jag min semester :D Mysigt skall vi ha.

Så skönt att hon är sig själv igen, lika busig, glad och alldeles alldeles underbar.
 
J sover middag och jag skall vika tvätt jippie..
See ya.
 
 
 
 

Bättre.

Jouline är mycket bättre nu. Alla koppor har kommit, men hon har tre stycken kvar på handen som håller på att torka ut helt så jag håller henne hemma till onsdag.
Jag vet ju inte riktigt när de slutar att smitta helt men troligtvis är det ju när alla är torkade.
Känner att det är bättre att hålla henne hemma en dag extra än att skicka väg henne en dag för tidigt.
 
Det är otroligt hur fort de har torkat och börjat försvinna jag trodde att hon skulle ha mycket mer och längre. Dock har hon ju haft som värst i näsan, runt munnen, i halsen, på benen och på rumpan. Tack och lov för att hon slapp att ha så mycket i ansiktet.
 
Midsommar blev ju inte som v tänkt oss men det blev toppen ändå. J var på ett strålande humör hela dagen/kvällen, somnade inte innan kl 22 och vaknade inte innan kl 09,30 dagen efter. Ja det tar på krafterna att fira midsommar :).
Så vår helg blev toppen trots lite koppor som kom  vägen :)
 
J sover middag och jag skall krypa upp i soffan och läsa bloggar.
 
Ni glömmer väl inte att lämna ett avtryck så jag kan kika in hos er.
 
Följ oss också på instagram alexandraidan.
 
Kram
 
 
 

Vattenkoppor.

Vår prinsessa har fått vattenkoppor!
Började med små prickar och lite konstiga utslag under näsan.
Igår tisdag hade det börjat blossa upp ordentligt eftersom jag inte var helt 100 på vad det var så åkte vi till BVC, där tyckte de att det såg mer ut som höstblåsor!
Vi åkte hem och gjorde det bästa av situationen men allt längre tiden gick så hade hon mer och mer ont av dem. De
Blossade upp allt mer aggressivt.
Av panik så låg hon på golvet och sparkade, kliade och grät hysteriskt.
Ringt BVC igen och fick komma till en doktor.
Direkt sa han att det är vattenkoppor för höstblåsor sprider sig inte så fort eller utbrett och på blåsorna kunde han också urskilja de. Även en annan läkare som gjorde sin praktik där kom in efter och skulle bedöma, samma svar fick vi av henne. Ja de är ju de som
är läkare och inte jag. De sa att många tar höstblåsorna som vattenkoppor och blir sen överraskade när de får vattenkoppor igen.
Utskrivit fick vi tavegyl så hon skulle kunna få sova!


Det har fungerat utmärkt inatt hon har fått sova relativt bra. Idag har det blossat upp ännu mer som "tur" är så håller de sig som mest nere på benen men såg nu ikväll att de börjar komma på händerna och på fingrarna.
Skönt när detta är över.

Snart midsommar och våra planer är helt ändrande. Vi tar det som det kommer Jouline är det allra viktigaste som finns.

https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/737791/images/2012/pic_207140552.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/737791/images/2012/pic_207140552.jpg" class="image">


Stjärnan i mitt liv.

Dagarna går så jäkla fort, jag hinner inte uppdatera här på bloggen.
Våra senaste dagar har innehållit student för Julia i Källsjö, med god, mat och tårta. Jouline hann bara sova i 45 min (vanliga fall så sover hon ca 2 timmar på eftermiddagen) men varför sova när man kan missa allt roligt.
Jag tänkte nu blir det en gnällig och ledsen tjej vi får men ICKE då hon höll igång från 16-23 utan en tår alla var lika förvånade som mig och Danne.
Vi har även varit på skolavslutning i Asige för min systerdotter Hanna (Joulines gudmor) efteråt åt vi tårta hemma hos syrran.
Sen har dagarna rullat på, Jouline har ju hunnit fylla 1½ år helt sjukt.
Hon är en helt annan liten tjej, det har hänt så mycket i hennes utveckling.
Hon försöker sätta ihop ord, hon försöker berätta saker för en.
Hon gör exakt som en annan gör en riktig liten härmapa.
Hon observera allt  som händer runt henne, hon studera hur saker fungerar och först nu har hon blivit intresserad av barnprogram. Allra roligaste är Handy Manny eller vad han heter, en liten kille som är snickare där alla verktyg pratar, massa sång och fina färger.

Jag har tyvärr inte mått så bra den senaste tiden :( har haft ont av mitt magsår igen :'(
Äter lite tabletter och  försöker ta det lugnt, ta var dag som den kommer och inte göra massa måsten.
Så dessa dagarna har jag faktiskt inte gjort ett enda måste jag har bara njutit av dagarna med J bara varit helt enkelt.

Klockan är strax 22 och jag skall faktiskt ta och lägga mig, tråkigt när det är lördag men min kropp behöver det.

Fortsatt trevlig helg på er.


Gul blå dag.

Wow vilken härlig dag vi har haft. Vi började dagen med sovmorgon till 09.30. Jag hann till och med gå en promenad med Revo innan de andra två i familjen vaknade.  Vi år frukost i godan ro, busade, satte på en maskin tvätt och plockade lite här hemma. Jouline vill gärna vara med och hjälpa till på allting. Inte ens dammsuga får jag göra ifred för hon skall också håll i slangen :) När J sov middag så passade vi på att gå över till grannen och hämta de "nya" utemöblerna som vi fått av honom. Han skall sälja sitt hus och ville inte ha dem.  SÅ buga och bocka att vi fick dem. Gamla gedigna trämöbler. Sådana finns knappt att få tag i. Vi spolade av dem med algmedel och högtrycks tvättade dem och de blev som nya. Nya dynor och en ny vaxduk och vi har fått nya fina utemöbler. Man skall verkligen ta vara på det gamla. Varför alltid köpa nytt?? Okej jag är en smula snål när det gäller sådana inköp men varför betala när man kan få eller köpa för en billig peng. Klockan 15 kom Maii, Linus, Zeke, farmor, farfar och Sixten på fika. Maii, Linus och Zeke stannade så vi kunde grilla korv ihop mums :)  Jouline har varit på ettt toppen humör från morgon till kväll.  Efter en dag full av bus så passade det perfekt att få duscha och hoppa i en ny ren pyjamas och somna gott i sin goa säng.  Jag och Maii slutade dagen med att plocka de sista liljekonvaljerna för i år. Det var bokstavligt talat rensat på liljekonvaljer enda stället där de riktigt fina fanns var under en björnbärs buske. Hmm undra varför? Jo det fick Ida reda på efter när hon skulle ut där ifrån JAG gör inte om det misstaget. Fast massa underbart doftande blommor fick vi med oss hem. :) Å Mina ögon är redo för att slocka och sova för att vakna till en ny ledig dag.  Imorgon skall de sista inköpas till kommande studenten på Fredag wieee.  Godnatt våra vänner.. Natti. 

1 Juni

Idag har vi den 1 Juni! Veckorna går så fort. Jag har sikte på semestern som dock inte börjar innan vecka 30.

Bland annat skall vi på bröllop i Stockholm, till Borås djurpark och
Så hoppas jag på några dagar på Skara sommarland och lite små turer. :)
Denna sommar skall bli spännande för J förstår mer och mer och man kan göra så mycket mer med henne nu än förra året. Givetvis hoppas vi på massa sol så vi kan spendera mycket tid på stranden.

Klänningen till bröllopet är så gott som klar skall bara få tag i en tyllkjol att ha under så det blir lite mer vidd på den :)

Jouline är lite piggare idag. Inte alls lika gnällig och ledsen. Vi tog en lång runda på fm innan regnet kom. Plockade liljekonvaljer, tittade på kossorna och matade hästarna med morötter.
Önskar dock att J hade lite mer respekt för de stora djuren men icke då. Hon hade mer än gärna stått inne i hagen hos djuren.

Jag börjar mina helgpass ikväll :( kväll idag, heldag imorgon och på söndag :(
Det enda positiva är att man kan räkna ner till sina lediga helger ;)

Lite kaffe innan duschen och jobb väntar.

Kram

 


RSS 2.0