Vet varken ut eller in..

Känner mig lite förtvivlad/osäker. Ja många namn kan man sätta på min känsla. Idag var vikten på Jouline 8190g och 72cm. Hmm tror jag skrev 74 förra gången. Vart jag fick den siffran ifrån vet inte ens jag Hon ökar stadigt och växer som hon skall tycker jag fast ändå verkar inre BVC sköterskan riktigt nöjd Just nu när vi kommit in i en sån bra rutin med hennes mat, så skall vi nu ändra på den. Istället för gröt på kvällen så skall hon nu äta "lagad" mat två gånger om dagen. Dock vet jag inte om hon räknar "lagad" mat som gröt men på henne verkade det som om att J nu skall äta burkmat eller hemlagad två gånger om dagen istället för det som hon gör nu. Jouline trivs så bra med den rutinen som vi har nu att hon får gröt på morgonen mellis, lunch burkmat, mellis, gröt till kvällen och En flaska välling/ersättning till natten. Skall man nu in och bryta detta? Eller skall man fortsätta som man gjort tidigare? Hur hade ni gjort och eller hur gör ni? Lite kvälls tankar från en förvirrad mamma Ida. Natti

Kommentarer
Postat av: Linn

Hej Ida! Lily äter bara lagat en gång om dagen. En bekant som är BVCsköterska sa att det räcker så tills hon är åtminstone 10-11 månader. Men så vägde hon ju 8170 när hon var på 6månaderskontroll :) Kanske behöver din lilla tjej lite extra näring bara. Våra rutiner är ungefär välling runt 06.30, sen gröt vid 09.30, lunch 13.00, mellis 16.00 och sen välling 19-19.30. Sen äter hon inte på natten så nästa mål blir morgonvällingen. Jag tycker du ska göra det som känns bäst för dig! Kanske kan du bara ha i lite messsmör eller nåt i välling och gröten eller extra fett i lunchen? Kram!

2011-07-27 @ 08:47:38
URL: http://linnhemme.blogg.se/
Postat av: Jessica

Prova kanske att byta ut kvällsgröten mot mat istället? Hannah äter oftast inte kvällsmat (och har inte gjort på länge) Vi äter middag här hemma runt femtiden och då kan hon lika gärna äta då och sen blir det vällingen framåt sju- åttatiden. Hon äter lite smörgås när vi går upp (mest för att jag ska kunna äta frukost själv ;). Sen får hon gröt ett par timmar senare. Efter det blir det lite lunch och sen kanske en frukt på eftermiddagen och sen middag och välling. De kanske tycker att hon behöver mer "ordentlig" mat. Men först och främst, gör som du känner själv. Kram

2011-07-27 @ 08:48:18
Postat av: Åsa - mamma till Tindra

Åh det är så knepigt med maten tycker jag :( alltid funderar man på något och alla säger så himla olika, man blir förvirrad så jag kan tro att du också är förvirrad!Så här har vi iaf kört sen Tindra var 6 månader: Morgonvälling, lunch har hon fått hemlagad mat med, kött+potatis+grönsak och så mycket ersättning hon vill ha och en halv burk fruktpuré, mellis har det blivit en hel burk fruktpuré och ibland lite ersättning och på, middag har det blivit potatis+grönsak och lite ersättning och en halv burk fruktpuré, till kvällen och natten har hon fått kvällsvälling... så ser vår matschema ut, fem gånger om dagen och nästan samma tider varje dag, skiljer kanske en halv timme här och där från dag till dag.Kramar!

2011-07-27 @ 08:55:59
URL: http://pyretiminmage.blogg.se/
Postat av: Camilla

Usch, det här med mat...man blir då inte riktigt klok.

Vi fick oxå rådet att sluta med kvälls görten och ge lagad mat istället pga att han behöver mer "mat" och näring. Så så fick det bli, för oss fungerar det jätte bra men förstår om du tvekar.

Våra mat rutiner ser ut så här:

Frukost gröt runt sju tiden, mellanmål runt halv tio, lunch i form av en hel burkmat runt tolv, mellanmål igen runt tre tiden och sen middag/kvällsmat i form av ytterligare en hel burkmat.

Skriver som dom andra, gör det som känns rätt för er. Våra rutiner fungerar för oss, kanske inte för er.

Kram på dig vännen!!

2011-07-27 @ 09:18:06
Postat av: Ida & Jouline

Tack för era tips :) vi får testa och se hur det går.

2011-07-27 @ 09:28:11
URL: http://alexandraida.blogg.se/
Postat av: Helena och Klara

hon sa precis lika dant till mig! men det funkade inte.. klara vägrade äta lagad mat på kvällen.. så vi ökade på gröten istället.. ett tag iallafall får väl prova igen om någon vecka eller nått.. hoppas det kommer funka för lillan!

2011-07-27 @ 09:30:54
Postat av: Sara

Ja det är svårt det där med maten. Så här gör vi: Till frukost äter cornelia gröt, lunch äter hon lagad mat, sen är det mellis, till middag är det lagad mat, sen äter hon en flska välling innan hon lägger sig. Vid 4 tiden på natten vaknar hon för ytterligare en flaska välling.

2011-07-27 @ 09:47:02
URL: http://lillaunderbarn.blogg.se/
Postat av: frida

Förstår din oro, de blir väl vem som helst när de e ens bvc tant som säger så.

Kanske skulle ni testa me å börja ge två lagade mål å se hur hon reagerar på de :)

Noel ska precis börja äta två lagade mål tänkte vi, lunch å middag. Å sen får han flaska på morgonen å sen när han vaknar nästa gång blir de gröt, sen lunch, mellis, midddag, och en flaska sen i sängen på kvällen.Men ni ska ju köra på de som känns bäst för er och lillan :) Men tycker ändå att gröt borde räknas som ett lagat mål eller? :SNoel vägde ca 8100 nu senast vid 5 mån ålder å e 64,5 cm, men pojkar brukar väl oftast väqa lite mer än flickor kanske..

2011-07-27 @ 10:27:38
URL: http://fritte.blogg.se/
Postat av: frida

Ja ser du nån som börjar flörta hej vilt me Jouline så e de nog min son höhö !!;)

Kram !

2011-07-27 @ 11:14:19
URL: http://fritte.blogg.se/
Postat av: Åsa

Hej gumman. Jag tycker absolute du ska fortsätta som du gjort innan!!!

KRAM

2011-07-27 @ 13:33:52
URL: http://atmz.blogg.se/
Postat av: Mirre - Fotograferande hundtoka

Hmm hoppas att du får en lösning på det, låter ju som ni redan fått en bra rutin

2011-07-27 @ 21:42:57
URL: http://myflowergirl.blogg.se/
Postat av: Charlotte

Det är ju en jungel det där med maten till små barn och här har vi då aldrig haft några som helst problem, varken med maten eller vikten.Emils dagar ser ut såhär

6.00 Vällning

9.00 Gröt

12.00 Lunch (Hemlagat eller en halv stor burk)

15.00 Fruktmellis

17-18 Gröt eller mat (50/50 ungefär)

20.00 VällingVi har gröt eller mat på kvällen, beroende på hur bra han ätit under dagen, vart vi är och vad vi gör men jag skulel tro att det är ungefär hälften hälften. Sen är ju Emil väldigt stor, nästan 10kg på halvårskontrollen...

2011-07-28 @ 11:12:20
URL: http://hemmahosfyrklovern.blogg.se/
Postat av: Jessica - The Truth And Other Disasters

Jag har hört att man ska ge ett huvudmål, gröt eller välling två gånger per dag och frukt till mellanmål. Liv får bara gröt eller välling på morgonen, hon är inte så förtjust i det. Nu under semestertider blir det lite olika med maten beroende på vart vi är men 1-2 mål lagad mat om dagen och så yoghurt med frukt eller fruktpure mellan. Om det bara blir ett mål lagad mat så får hon yoghurt/frukt istället vid det ena målet. Sen såklart ersärsättning/bröstmjölk när hon vill ha det. Gå på din magkänsla, man känner sitt eget barn bäst själv :)

2011-07-30 @ 12:42:23
URL: http://jayde.blogg.se/
Postat av: johanna

gör det du tycker är bäst. funkar det som det är nu så varför ändra?

2011-07-31 @ 13:50:12
URL: http://johannavingren.blogg.se/
Postat av: Lina

Hittade just till din blogg, jättefin och mysig.

Svårt det här med maten, som flera skriver, vad som passar nån kanske inte passar en annan. Sen Hailey va 8 månader ungefär (Hon är 11 nu) har hennes måltider sett ut såhär: (från 6,5 mån likadant utom första mellis)

frukost gröt + smörgås

mellis frukt

lunch hemlagad mat

mellis frukt + youhurt

middag hemlagad mat

välling

(vid få tillfällen har hon ätit en halv flaska välling på natten med)Kan tänka mig att det kan vara bra med 2 lagade mål mat då det är mer varierade nyttiga saker än i gröt. Men gör det som känns bäst för er!

Kram

2011-08-10 @ 20:20:10
URL: http://plusen.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0